FABELS VAN VERLANGEN.

Een bundel met meer dan 100 gedichten.

Te bestellen via de boekhandel,  de webwinkel van uitgeverij Boekscout www.boekscout.nl 

of via https://coosdegoede.boekwinkeltjes.nl  prijs € 19,50  ISBN: 978-94-645-0191-9

 

 

 

 KORRELIG GRIJS, gedichten enzo, te bestellen via 

Schrijverspunt-Clusteruitgeverij

ISBN 9789462661271

 

 

 

VANUIT HET DUITSE DAL                             

VANUIT HET DUITSE DAL is te bestellen via  

https://coosdegoede.boekwinkeltjes.nl

of:

https://boekwinkeltj.es/coosdegoede  

ISBN: 9789048428755

NUR:  340 

SCHRIJVERSPUNT over VANUIT HET DUITSE DAL:

- Mooi uitgewerkt plot.

- Hoofdpersonen figureren herkenbaar.
- Sprongen in de tijd maken nieuwsgierig.
- Spanning nooit ver te zoeken.

Harpert de Weers in LiteratuurNu over VANUIT HET DUITSE DAL:

"Een wrede maar prachtige roman over de macht van onmacht  in een verwoestende liefde."

 

 

VANUIT HET DUITSE DAL

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig van de vorige eeuw. Zwemmer, een jongen uit een eenvoudig gezin in een kleine provincieplaats, houdt van tekenen en schilderen. Door bemiddeling van een oom kan hij een opleiding voor beeldende kunst gaan volgen in Amsterdam. Daar ontmoet hij op een terras Erena, een studente kunstgeschiedenis en de dochter uit een alom bekende, steenrijke ondernemersfamilie. Ze krijgen een verhouding, maar de afhankelijkheid van haar en de afwijzende houding van haar familie, breken hem op. Min of meer op de vlucht, leert hij tijdens de bezetting van het Maagdenhuis, het administratieve centrum van de Universiteit van Amsterdam, Kartoesjka kennen, een meisje dat hem betrekt bij een radicaal linkse beweging. Het blijkt een doodlopende weg te zijn.

 

From the German Valley

Zwemmer , a boy from a simple family in a small provincial town, loves to draw and paint.  Through the intermediary of an uncle, he is able to enroll in the visual arts programme in  Amsterdam. There he meets Erena, an art -history student and daughter of a well-known  entrepreneur. They begin a relationship, but his dependence on her and the rejection of her family wears him down. During the occupation of the office of the University of Amsterdam, while more or less fleeing his failing relationship,he meets Kartoesjka, a girl who draws him into a radical left-wing movement. This turns out to be a dead end.

 

EEN PIJNBOOM EEN IN HET RUIM beschrijft hoe een jonge huisarts en zijn vriendin op vakantie gaan naar het voormalige Joegoslavië en daar een vriendschap beleven met een gigolo die verregaande gevolgen voor ze heeft: hun relatie komt erdoor ten einde en de huisarts wordt verdacht van moord.


In Dubrovnik Mijn Liefde keert de huisarts door een televisiedocumentaire terug naar het dan door oorlog geteisterde Dubrovnik en komt er, niet op de laatste plaats door de ontmoeting met twee vrouwen die met zijn verleden daar te maken hebben, na een innerlijke worsteling tot een vorm van vrede met zijn bestaan.

Te bestellen via   
https://coosdegoede.boekwinkeltjes.nl

of:

https://boekwinkeltj.es/coosdegoede  

ISBN 978-90-484-0274-8

EILAND ZONDER HAVEN

(ISBN 978-90-484-1363-8)

Een bundel gedichten en korte verhalen.

Uitverkocht.